Prilagodba

Čipiranje zelenih kanti

  Novosti Komunalac         11.03.2019.
Čipiranje zelenih kanti

Komunalac d.o.o. Grubišno Polje obavještava korisnike usluga odvoza komunalnog otpada na području grada Grubišnog Polja da će Komunalac d.o.o., Grubišno Polje od 01. prosinca 2018. krenuti novim načinom pružanja usluge i naplate odvoza komunalnog otpada sa područja Grada Grubišnog Polja temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom (N/N 94/13, 73/17)
Evidencija broja pražnjenja kanti vršit će se putem transpondera (čipova) samo na zelenim kantama i čitača koji omogućava bilježenje broja pražnjenja istih.
Za sve navedeno potrebno je izvršiti „čipiranje“ ZELENIH kanti za miješani komunalni otpad.

Ujedno Vas obavještavamo da će Komunalac d.o.o. Grubišno Polje i dalje nastaviti sa pruženjem usluge odvoza komunalnog otpada kao i do sada, odnosno dok se za novi način ne stvore potrebni uvjeti, čipiranje svih kanti za mješani komunalni otpad (zelene kante) i podjela posuda za bio razgradi otpad onim korisnicima koji se izjasne da neće sami zbrinjavati isti.

Dakle, u prelaznom razdoblju Komunalac će uslugu obavljati kao i do sada, a naplaćivat će se samo fiksni dio cijene usluge i otpad odvoziti po dosadašnjem rasporedu.

Po stjecanju potrebnih uvjeta za novi način prikupljanja otpada vozila Komunalca d.o.o. pored svake kuće prolaziti će:

- jednom tjedno za biorazgradivi otpad,

- dva puta mjesečno za miješani komunalni otpad (zelene kante),

- jednom mjesečno za koristan reciklažni otpad (žute kante).

O početku primjene novog načina prikuplanja otpada dostaviti ćemo obavijesti putem Radija Grubišno Polje i web starnica Komunalca d.o.o.

OBAVIJEST OTPAD.docx
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.