Prilagodba

Vozni park Komunalca nadopunjen novim vozilom za prikupljanje otpada

  Novosti Komunalac         28.08.2020.
Vozni park Komunalca nadopunjen novim vozilom za prikupljanje otpada

Grubišnopoljski Komunalac je od danas bogatiji za jedno vozilo za prikupljanje otpada. Naime, danas je obavljena primopredaja vozila koje je za potrebe Komunalca kupljeno od Tehnixa iz Donjeg Kraljevca . Riječ je o vozilu koje će u prvom redu biti korišteno za prikupljanje otpada u osam naselja u kojima je stotinjak kućanstava.-Vozilom može upravljati osoba s položenom B kategorijom pa će ga moći voziti bilo tko od zaposlenika i vjerujem da ćemo poboljšati uslugu prikupljanja otpada na području grada. Ujedno će biti korišteno za podizanje tisuću litarskih kontejnera koji će biti smješteni u ograđenim prostorima uz stambene zgrade-rekao je direktor Komunalca Ivica Ahac.

Naručitelj vozila je Grad Grubišno Polje. Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je kazao kako je nabavka vozila provedena putem natječaja Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.-Vozilo košta 493 000 kuna, a Ministarstvo subvencionira 161 000 kuna, dok je ostatak udio Grada. Vozilo je potrebno baš za periferne dijelove čime će se smanjiti troškovi odvoza s tog područja-rekao je gradonačelnik. Naime, Tehnixov menadžer specijalist Vlado Balent pojasnio je da je riječ o vozilu s malom potrošnjom goriva.

Gradonačelnik je istaknuo posebno zadovoljstvo jer je vozilo kupljeno od hrvatske tvrtke s domaćom tehnologijom, provjerenom na našem području. Naime, podsjetimo, Grad je od Tehnixa 2015. godine kupio kamion za prikupljanje otpada vrijedan 1,3 milijuna kuna.

Ključeve vozila je gradonačelniku predao Željko Horvat, komercijalni direktor Tehnixa, a kako bi poput njegova većeg prethodnika i novo vozilo besprijekorno radilo u narednom višegodišnjem razdoblju blagoslovio ga je grubišnopoljski župnik Većeslav Magić.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.