Prilagodba

Održana edukacija i završna konferencija projekta

  Novosti Projekt         28.10.2021.
Održana edukacija i  završna konferencija projekta

Riječ je o projektu Komunalca vrijednom 1.270.428 kuna, kojima su nabavljena dva komunalna vozila.

U petak je u dvorani proizvodno poduzetničkoga inkubatora održana završna konferencija projekta 'Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada u Grubišnom Polju'. Riječ je o projektu kojemu je cilj smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagalištu i povećanje svijesti stanovnika Grubišnoga Polja o važnosti i načinu smanjenja, ponovnog korištenja i recikliranja otpada.

Projektom je grubišnopoljski Komunalac nabavio dva komunalna vozila: jedno za odvojeno prikupljanje otpada sa samopodizačem i minikranom te drugo za odvojeno prikupljanje otpada volumena 7,5 četvornih metara. Ukupna vrijednost projekta je 1.270.428 kuna, pri čemu su bespovratna sredstava, osigurana putem Ministarstva gospodarstva i održivoga razvoja, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 1.079.863 kuna. Komunalac je uložio 190 564 kune. Vozila su nabavljena u domaćoj tvrci Tehnix iz Donjeg Kraljevca.

U sklopu projekta održana je i edukacija građana o odvojenom odlaganju otpada (radio emisija i radionica). Naime, informiranjem o načinu razvrstavanja otpada utjecat će se na smanjenje broja ilegalnih odlagališta, koja narušavaju okoliš grada Grubišnoga Polja.

Gradonačelnik Zlatko Mađeruh je zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu, ali i onima koji će sudjelovati u odvojenom prikupljanju otpada i tako pridonijeti smanjenju količina miješanog otpada na gradskom odlagalištu. Istaknuo je da će veliku ulogu u tom procesu uz u prvom redu građane, imati i reciklažno odlagalište koje je u izgradnji u prostoru Komunalca.

Komunalna vozila.pptx21-10-20 Prezentacija Grubišno Polje.pdf
EU projekt
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda
Za više informacija o Eu fondovima posjetite: www.strukturnifondovi.hr
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Grad Grubišno Polje
Komunalac d.o.o.
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.